Hrady.cz
Hřbitov z konce 18. století. Dochovalo se přibližně 150 náhrobků, nejstarší čitelný náhrobek je z r. 1831. V roce 2000 prošel hřbitov důkladnou obnovou, opravena byla i ohradní zeď, márnice a byt hrobníka (dnes v soukromém vlastnictví).
pohled od vstupní branky
© Milan Caha 07/2008
Graficke pismenko Hřbitov leží ve svahu v severovýchodní části obce. Od místa, kde stávala synagoga, se k němu dostanete ulicí V potocích a poté úzkou strmou uličkou K Pile. Vchod do hřbitova je brankou za bývalým obřadním domem, márnicí. Vstup je ze soukromého pozemku, který patří majiteli obřadního domu.
16.7. 2008

historie

Hřbitov z konce 18. století (nesprávně je jako rok vzniku na vstupní brance uváděn rok 1848). Ohrazený hřbitov má rozlohu 1020 metrů čtverečních. Dochovalo se zde přibližně 150 náhrobků, částečně starších pískovcových, částečně moderních z černého kamene. Nejstarší čitelný náhrobek je z r. 1831. V roce 2000 prošel hřbitov důkladnou obnovou, opravena byla i ohradní zeď, márnice a byt hrobníka (dnes v soukromém vlastnictví, slouží jako truhlářská

židovské památky
     Plzeň-jih  (PJ)