Hrady.cz
Ruina původně románského kostela v dominantní poloze nad údolím Úštěckého potoka uprostřed veliké návsi kdysi bohaté zemědělské obce. Z původní stavby se zachovala zejména věž, ostatní části pocházejí z pozdějších stavebních etap.
Kostel a hasičská zbrojnice od severu
Graficke pismenko Malešov stojí na vysokém ostrohu nad Úštěckým potokem asi 3 km severně od Hošťky, ke které administrativně patří. Na návsi se nachází zastávka nečetných autobusových spojů a dvě místní restaurace a konsum (netestovány). Nejbližší železniční stanice je v Hošťce. Turistická značka tudy nevede, cyklisté se musí připravit na strmé stoupání od Hošťky i Polep.

Kostel svatého Jiří v Malešově u Hošťky
    Původně snad románský kostel byl výrazně přestavěn ve 14.–18. století. Po roce 1945 ponechán svému osudu, koncem 70. let se zřítila střecha věže, která byla několik let zcela nechráněna před povětrnostními vlivy. Kostel zvolna mizí pod popínavými rostlinami, zřejmě za naprostého nezájmu obyvatel vsi, připojené dnes k Hošťce.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 2, 11.7. 2008

popis

Zřícenina kostela stojí na pahorku uprostřed mimořádně rozlehlé návsi, obklopené kdysi representativními domy zdejších statkářů, dnes v různém stadiu rozpadu či devastačních "modernisací". Jednolodní stavba s mohutnou věží v ose západního průčelí, odsazeným presbytářem a jižní předsíní je obklopena zčásti zřícenou zdí bývalého hřbitova, zarostlého bohatou vegetací. Dosud mimořádně malebný i když tristně působící celek doplňují vzrostlé

Litoměřice  (LT)
    Malešov