Hrady.cz
Budova vznikla jako součást pražského výstaviště v Holešovicích roku 1891. Expozice sochařských památek a architektonických prvků.
Expozice je přístupná v otvíracích hodinách.
24.4. 2008

historie

Budova vznikla jako součást Výstaviště. Upravena byla secesně roku 1907. Lapidárium bylo založeno roku 1898.
    24.4. 2008

popis

Budova je situována na pravou stranu rozsáhlého čestného nádvoří před vstupním průčelím Průmyslového paláce. Uprostřed hlavního průčelí vysoký portikus, po stranách s alegorickými skupinami od F. Hergesela (1907). Sbírka obsahuje řadu vynikajících sochařských památek od doby románské, přes gotiku a renesanci (např. fragmenty Krocínovy kašny z pražského Staroměstského náměstí) po baroko (např. sochy z Karlova mostu, jež byly nahrazeny kompiemi

Jan Sommer podle Emanuel Poche: Prahou krok za krokem, Paseka, Praha – Litomyšl 2001, s. 352., 24.4. 2008

Praha 7-Holešovice
    Další paláce, domy