Hrady.cz
Téměř zaniklý hrad. Založen přibl. v 13. -14. stol. Příslušný katastr uváděn r. 1442, hrad však prvně zmiň. až 1492. Velmi sporé zmínky v pramenech. R. 1576 uváděn již jako "pustý zámek Přerovec".
Příkop a val na Přerovci
Pohled z valu na příkop a jeho přerušení
Roman Krejčí - 2003
Graficke pismenko Místo se podařilo poměrně bez problémů najít a radost z nálezu snad nemohl zastínit ani fakt, že areál je dnes opravdu velmi zalesněný a částečně prakticky nepřístupný. K jeho lokalizaci snad můžeme dodat pouze to, že údolím bezejmenného potoku, který se u osady Přerovec vlévá do říčky Sedlinky, vede asfaltová cesta, která se asi po kilometru od osady rozdvojuje. Tato výrazná křižovatka není na mapách zakreslena, ale chybějící cesta se dá poměrně dobře odtušit z map, protože sleduje rozsedlinu mezi kopcem se špatně zakresleným hradem a Černým lesem, na jehož okraji Přerovec leží. Na všech mne dostupných mapách je hrad zakreslen těmř o kilomtr západněji na jiném kopci, takže na mapu nespoléhat!! Více viz odkaz

Stručná historie
    O zříceninách hradu Přerovec nejedna encyklopedická literatura mlčí, přesto se o něm můžeme dočíst poměrně podrobné informace v knihách v čele s „Hrady českého Slezska“. Historie hradu v písemných záznamech začíná až rokem 1492, nicméně o daném katastru se píše i v roce 1442. Další zmínka je z roku 1513, 1536 a roku 1576 je zmiňován „pustý zámek Přerovec". Počátky hradu však spadají zřejmě do XIV. století, případně i do XIII. století, pro které

P. Kouřil, D. Prix, M. Vihoda - Hrady českého Slezska, AV ČR v Brně, Brno - Opava 2000, www.feudum.cz, 29.10. 2003

Opava  (OP)
    Opava-Suché Lazce