Hrady.cz
Kostel postaven v letech 1851–1854 a roku 1857 povýšen na farní. Na kostelní věži byly původně 4 zvony, tři však byly zrekvírovány v průběhu 1. svět. války, zbyl jen umíráček. Před kostelem sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Erazima.
Kostel sv. Anny ve Veselíčku
© Pavel Vítek 03/2008
Graficke pismenko Veselíčko je malá ves ležící v malebné, mírně zvlněné, jihočeské krajině 7 km jižně od Milevska při silnici II/105 Milevsko – Bernartice – Týn nad Vltavou.
Kostel sv. Anny je vzhledem ke své věži nepřehlédnutelnou dominantou obce. Leží jižně od středu obce při silnici na Křenovice.

popis

Kostel sv. Anny byl postaven v letech 1851 – 1854. Do té doby k bohoslužbám sloužila kaple sv. Anny na místním zámku. Kostel byl roku 1857 povýšen na farní. Poměrně rozlehlý kostel je jednolodní s půlkruhově zakončeným presbytářem. Interiér kostel byl vybaven v době dokončení jeho stavby. Obraz sv. Anny na hlavním oltáři pochází od neznámého autora. Na kostelní věži byly původně zavěšeny čtyři zvony. Tři velké zvony však byly zrekvírovány v

Písek  (PI)
    Veselíčko