Hrady.cz
Původně renesanční tvrz, uváděná v letech 1540 – 1550. V 17. století přestavěna na barokní zámek, který zanikl v průběhu 19. století. Ze zámku se dochovala barokní kaple sv. Máří Magdalény.
© Milan Caha 03/2008
Graficke pismenko Vlastějovice (Wlastyegowicz) jsou uváděny poprvé v roce 1413 jako jedna z vesnic přifařených k sousedním Pertolticím. Prvním známým majitelem byl Ondřej z Vlastějovic, zmiňovaný v roce 1440. V roce 1479 je uváděn Jan z Vlastějovic, purkrabí na hradě Ledeč nad Sázavou. Vlastějovická tvrz je doložena z let 1540 – 1550; je však možné, že tato renesanční tvrz byla v obci již druhou tvrzí, o starší se však přímé doklady nedochovaly. Roku 1538 koupil tvrz Jindřich Firšic z Nabdína. Ten dosáhl povýšení obce na městečko. Práva, včetně používání znaku, udělil Vlastějovicím císař Ferdinand I. 1. února 1540. S povýšením bylo tehdejší ...
    Menu a stránka samotná se upravuje...

Divoké táboření, Samostatné prohlídky, Svatby, Ubytování, Úschovna kol, Úschovna zavazadel, Parkoviště, Restaurace, Občerstvení, Rodiny s dětmi, Bezbariérový, WC
    tvrz přestavěná na zámek
    nepatrné zbytky zdí