Hrady.cz
Celodřevěný původně protestantský kostel ze 17. stol. ze zaniklé obce Fláje, přenesený na současné místo v roce 1969. Po ukončení rekonstrukce r. 1995 navrácen církvi a znovu vysvěcen, používán jen příležitostně.
Graficke pismenko Původně evangelický, dřevěný kostelík sv. Jana Křtitele pochází z 2. poloviny 17. stol. Jedná se o jednolodní stavbu s trojbokým presbytářem a předsíňkou.
Vystavěn byl v obci Fláje, která byla zrušena v důsledku výstavby stejnojmenného vodního díla. Kostel byl r. 1969 rozebrán a znovu postaven v dolní části obce Český Jiřetín. Roku 1995 bylo dokončeno jeho restaurování.
Zpočátku v něm byla expozice muzea Most. V současné době je jeho prostor nevyužitý a spravuje ho farní úřad Litvínov.
Původní základy kostela nejsou zatopeny a je možno je spatřit na břehu přehradní nádrže.
Vladimír Studecký, 10.3. 2008