Hrady.cz
Skromné pozůstatky hradu, který vznikl zřejmě po r. 1284 jako opěrný bod vratislavského biskupa po ztrátě hradu Edelštejna. Nálezy dokládají existenci během 14. a snad i poč. 15. stol. Dochováno torzo okrouhlé věže, nevýrazné relikty paláce a hradeb.
pozůstatky zříceniny Leuchtenštejn
Graficke pismenko Nepatrné zbytky hradu se nacházejí v lesích Jeseníků pod rozhlednou. Na místo kde hrad stával vede místní turistická značka. Kromě základů věže a náznaků valu a příkopu zde není mnoho k vidění.
28.5. 2002

turistické

Jen pro upřesnění: K hradu je třeba jít po místní značce (modro-žlutá) ve tvaru spojených šipek, nejlépe od Biskupské kupy. (Pozor !!! Na mapě KČT je hrad vyznačen chybně.)
    Radim Bystroň, 16.2. 2003

historie

Hrad byl také nazýván starý nebo pustý zámek. Kdy byl hrad postaven již není známo. Na místě byly nalezeny úlomky z 13. stol.
    28.5. 2002
    Historické prameny o hradě chybí. Poprvé se připomíná až roku 1682. Hrad vznikl pravděpodobně v polovině 13.století, k ochraně hranic biskupství. Zanikl asi za válek v 15.století. (Toliko pro doplnění předchozího textu.)
    Radim, 16.2. 2003

popis

Hrad byl vystavěn na nepříliš výhodném místě, potřebné plochy získali stavebníci terasováním. Z válcového bergfritu se zachovala vnitřní šachta, vyčištěná amatérským výkopem až na skalní podloží, a část vnějšího líce, kolem dokola ho obíhaly hradby. Na severu se nacházela velká plošina hospodářského charakteru s dalším nadpovrchovým zbytkem zdiva. Celý areál je obklopen okružním příkopem a širokým valem. Vnitřní strana valu je na východě

nepatrné zbytky zdí
     Jeseník  (JE)