Hrady.cz
Budova loveckého zámečku Rakovec byla vystavěna v 2. polovině 19. století majiteli zámku v Rájci – rodem Salmů. Jedná se o jednoduchou cihlovou stavbu vysokou 15 m stojící na kamenné podezdívce o výšce 2 m.
Budova leží nedaleko Jedovnic poblíž Přírodního parku Rakovecké údolí.
Jan Celý, 5.2. 2008

Rakovec
    Po dlouhé době byl zámeček Rakovec srovnán se zemí !!! Stalo se tak 9. dubna 2011
    Tomáš Marek , 7.5. 2011

Zámeček Rakovec
    Budova zámku Rakovec byla vystavěna v 2. polovině 19. století majiteli zámku v Rájci – rodem Salmů. Sloužil jako lovecký zámeček.
    Jan Celý, 5.2. 2008
    Lovecký zámeček vybudoval koncem 19.století Hugo Leopold kníže Salm-Reiffers-cheidt (1863-1903), který byl nadšeným lovcem a lesním hospodářem. Budova loveckého zámečku byla cihlová na kamenné terase, z čelní strany zdobená dřevěnou konstrukcí. Rozměry zámečku byly asi 19 x 8 m, výška 12 m. Střecha byla sedlová, Patra byly propojeny dřevěným schodištěm vlevo. V přízemí byla vlevo komora, WC, vpravo kuchyně a dva pokoje. Průchod byl jak venkovní

Ivo Rozehnal - zdroj - Jedovnický zpravodaj 05-06/2011 (J.Plch), 21.7. 2015

lovecký