hrad Kasařov

Prusinovice - Jaroslavsko
Terénní zbytky hrádku a zaniklá ves Jaroslavice. Hrádek se zmiňuje jen jednou, a to roku 1522 jako pustý hrad Kasařov.
Graficke pismenko Lokalita se nachází asi 1,5 km jihovýchodně od Prusinovic na kopci Hrádku, kde se dodnes říká "Pod Kasařovem". Na jádru hrádku se nyní nachází myslivecká chata z 19. století, která v sobě možná nese zbytky jeho zdiva.
Ondřej Štěpánek, 29.8. 2005

Kasařov (též Jaroslavsko)
    Jan Celý, 6.9. 2004
    Historie hrádku
    Historie tohoto malého středověkého sídla je opředena záhadou. První zmínka o lokalitě je až z roku 1522 , kdy je však zmiňován už jen „pustý hrad Kasařov“ . Dispozice sídla je jednoduchá, jádro hrádku tvořil pahorek, na kterém zřejmě stávala jednoduchá obytná věžovitá stavba obehnaná kruhem opevnění-nejspíše dřevohlíněné konstrukce. Toto jádro obíhal kruhový příkop s valem ohrazeným palisádou, která byla narušena dvěma, nejspíše

Ondřej Štěpánek podle M. Plaček: Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, zámků a tvrzí, Libri, 2001, 29.8. 2005

Zlínský kraj
     Kroměříž  (KM)