Nová telekomunikační věž z roku 2007 s vyhlídkovou plošinou, sloužící současně jako rozhledna.
Vyhlídková plošina
Výhled z plošiny na město Jílové u Prahy
Graficke pismenko Rozhledna stojí na vrcholku kopce Pepř, který leží zhruba 1 km jihozápadně od města Jílové u Prahy. Dostupná je snadno po okružní naučné stezce "Jílovské zlaté doly", která začíná i končí na náměstí v Jílovém a je dlouhá 4,5 km. V blízkém okolí je celá řada dalších turistických zajímavostí, například Regionální muzeum, štola sv. Josefa, viadukt Žampach, Včelní hrádek, Posázavská stezka a další.
14.1. 2008

popis

Ocelová telekomunikační věž na kopci Pepř v nadmořské výšce 449 metrů je vysoká 30,7 metru, vyhlídková plošina je ve výšce 18 metrů, kam vede 91 schodů. Nabízí ničím nerušený panoramatický výhled do všech stran – plných 360°. Kolaudace a zpřístupnění veřejnosti proběhlo v říjnu 2007. Celoročně volně přístupno.

věž
    rozhledna