Hrady.cz
Kostel dle návrhu Rudolfa Svobody z roku 1937. Interiér z let 1972–76 – od B. Bendy oltář s kopií staroměstského mariánského sloupu a od K. Stádníka neobvyklá křížová cesta s náměty lidského utrpení.
Kostel Panny Marie Královny míru
Kostel se nachází v pražské čtvrti Lhotka – u atobusové zastávky Lhotka.
Anton Fedorenko, 29.12. 2007

historie

Tento kostel je jedním ze dvanácti, které nechali pražští katolíci postavit po roce 1918 na paměť tehdy zrušeného mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. Sochař Břetislav Benda proto zhotovil pro tento kostel přesnou kopii staroměstské Madony. Loď kostela je také vyzdobena výjimečnou Křížovou cestou od Karla Stádníka z roku 1973, která je považována za moderní umělecké dílo minimálně celostátního významu.
    Ivka (Eduard Škoda: Pražské svatyně, Libri, Praha 2002), 29.12. 2007

popis

Jednoduchý trojlodní kostel se čtyřbokou věží. Uvnitř moderní výbava od Břetislava Bemdy – oltář s kopií staroměstského barokního mariánského sloupu, nebo od Karla Stádníka – neobvyklá křížová cesta s náměty lidského utrpení.

Praha 4-Lhotka