Hrady.cz
Prostý původně barokní zámeček od Ferdinanda Ignáce Schönpfluga z Gamsenberku z počátku 18. století, historický vzhled později setřen přestavbou na byty JZD.
Graficke pismenko Zámek Radlík, dnes stojící v severní části Jílového u Prahy, získal své jméno podle stejnojmenného zlatého dolu založeného poblíž koncem 15. století. Samotný zámek byl vybudován Ferdinandem Ignácem Schönpflugem z Gamsenberku počátkem 18. století. Prostá (v jádru barokní) stavba neobeznámeného kolemjdoucího patrně nijak nezaujme - obdélný obytný dům přes nezvykle členitou severní fasádou (vystouplý střední rizalit, náznak vížky) zámeček spíše nepřipomíná. Více turistických atraktivit tak přináší bezprostřední okolí tohoto zámečku – samotné "královské zlatohorní" město Jílové u Prahy je městskou památkovou zónou, které dominuje budova radnice ze 14. století. ...

Praha-západ  (PZ)
    Radlík