Hrady.cz
Skromné zbytky hradu z 13. století postaveného Bludem III. Zanikl za uherských válek po dobytí Matyášem Korvínem. Zbytky hradního zdiva byly použity v pol. 19. stol. na stavbu silnice.
Bludov
Důkaz existence téměr zmizelého hradu
2003 ©Radim Bystroň
Graficke pismenko Na hrad vede modře značená cesta ze severní části Bludova 1 km k zámečku. Odtud pak po zelené asi 300 m k hradu (nebo po zelené od kostelíka sv. Trojice u silnice). Počítejte s prudkým stoupáním.
Z hradu se nedochoval jediný viditelný pozůstatek zdiva, zřetelné jsou pouze náznaky zasypaných sklepních prostor. Areál je hustě porostlý křovím. Návštěvu proto mohu doporučit pouze skutečným fandům. Pro ostatní by to možná byla ztráta času.
Radim Bystroň, 11.2. 2003

historie

Hrad Bludov je jedním z nejstarších severomoravských hradů. Byl postaven jako panské sídlo starého moravského rodu Bludoviců, předchůdců pánů ze Žerotína. Prvním zmíněným členem rodu byl Blud z Bludova. Ten dostal za věrné služby markraběti Vladislavovi kraj kolem Bludova a byl to zřejmě on kdo začal z výstavbou hradu. Byl to však jen malý hrádek. Vlastní hrad, který měl oválný půdorys, postavil až Bludův vnuk, Blud III. z Bludova. V první

Hibou,Hrady,zámky a tvrze na Severní Moravě., 26.6. 2004

nepatrné zbytky zdí