Hrady.cz
Na místě původní tvrze koncem 18. stol. vybudován pozdně barokní zámek. Ten patřil městu Kynšperk nad Ohří. Po r. 1945 připadl armádě a po jejím odchodu zpustl a změnil se v ruinu. Po r. 2004 započato s opravou a rekonstrukcí. V současnosti slouží jako hotel.
pohled od silnice
Graficke pismenko Kamenný Dvůr je místní část obce Kynšperk nad Ohří. Nachází se 11 km západně od Sokolova a 15 km východně od Chebu. Zámek leží u rychlostní silnice R6 u odbočky do města Kynšperk nad Ohří. Leží téměř v centru západočeského lázeňského trojúhelníku Karlovy Vary, Františkovy Lázně, Mariánské Lázně.

historie

V dnešní vsi Kamenný Dvůr stál původně dvůr Leuchtenberků, obehnaný kamennými zdmi, z něhož vznikla pozdější tvrz a kolem ni ves. Obě se připomínají v r. 1370. V r. 1509 Jetřich z Gutštejna tvrz a ves připojil ke Kynšperku, k němuž pak už patřil trvale. Koncem 18. stol. nechalo město Kynšperk na místě tehdy již zbořené tvrze postavit pozdně barokní zámek. Po druhé svět. válce zámek využívala armáda. Později však zůstal opuštěný a stal se cílem

popis

Po zakoupení zámku novým majitelem byly zrekonstruovány a upraveny budovy zámku. Rovněž byly zrestaurovány zámecké zahrady a jezírko s ostrůvkem. Dnes zámek slouží jako luxusní hotel a restaurace. Dostupný je však i turistům. V hlavní turistické sezóně je k dispozici i průvodce, s nímž je možné si prohlédnou veškerý interiér zámku. Z původního vybavení zámku nezůstalo téměř nic. Současné vybavení jsou dobové repliky či originály zakoupené v

Svatby, Pronájem prostor, Ubytování, Rezervace, Suvenýry, Restaurace, WC
    Karlovarský kraj