Hrady.cz
Terénní náznaky sídla, které pravděpodobně vzniklo na přelomu 13. a 14. století nedaleko Sepekova. Zánikový horisont nejistý, snad období husitských válek.
Graficke pismenko Z tvrze Skalice se dochovalo jen několik terénních nerovností v podobě dvou jakýchsi prohlubní. Místo naleznete nad rybníkem zvaným Chobot, jehož hráz byla poškozena při povodních v roce 2002. V tomto roce je již udělán přepad, a další vodní stavby (výpusť).
4.4. 2004

historie

Jeden ze synů Vítka z Prčic, zakladatele rodu Vítkovců, rovněž Vítek, dostal k užívání území okolo Sepekova. Synové tohoto druhého Vítka, Budivoj a Vítek (1220 – 1260), drželi společně Sepekov a Skalici až do r. 1277. Tento Vítek měl s manželkou Perchtou pět synů, mezi nimi známého Záviše z Falkenštejna. Po jeho popravě (1290) působili jeho bratři škody na majetku bratrova politického odpůrce biskupa Tobiáše z Bechyně. Jako náhradu za utržené

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 5.4. 2004

Písek  (PI)