Hrady.cz
Nepatrné zbytku hradu postaveného r. 1282. Roku 1387 hrad zakoupil Půta z Častolovic, po jeho smrti připadl králi. Po roce 1558 se připomíná jako pustý.
narušený vnější líc plášťové zdi na severozápadě jádra
Graficke pismenko Z obce Skuhrov nad Bělou přivede návštěvníka místní značení na místo bývalého hradu. Na místě je informační cedule s historií hradu a romantickou rekonstrukcí podoby. Na místě nejsou kromě terénních vln a dvou hlubokých příkopů zřetelné žádné pozůstatky hradu. na místě vnitřního hradupostavila obec malou rozhlednu, ze které je krásný výhled do údolí říčky Bělé.
Medvěd, 28.9. 2003

dějiny hradu
    Poprvé se Skuhrov objevuje v přídomku Mutiny ze Skuhrova, který byl podle Dalimilovy kroniky velkým bojovníkem s Branibory v letech po prohrané bitvě na Moravském poli r. 1278. Někdy na přelomu 13. a 14. století se Skuhrov dostal do vlastnictví moravského rodu Meziříčských erbu křídla. Poprvé se z nich po Skuhrově píše Tas, syn Jana z Meziříčí, prameny se ovšem neshodují v roce – T. Durdík uvádí r. 1303, F. Musil a L. Svoboda r. 1320. Právě Tase

popis

Představa o podobě hradu dostala v posledních letech poměrně významných změn. Pro stavbu hradu byla vybrána severojižně orientovaná ostrožna obtékaná bezejmennou vodotečí. Dvoudílné sídlo se skládal z předhradí a vlastního jádra hradu, od pláně na severu jej odděloval mohutný šíjový příkop, který doplněn vnějším valem dále pokračoval kolem celého západního a jižního boku dispozice. Na východním boku byl jako dostačující ochrana shledán strmý

Rychnov nad Kněžnou  (RK)
    Skuhrov nad Bělou