Hrady.cz
Gotický kostel se prvně připomíná v roce 1394. Roku 1569 byl zbořen a na jeho místě postaven kostel renesanční. Roku 1829 a 1853 proběhly úpravy kostela. V roce 1990 byly vysvěceny dva nové zvony, František a Marie.
Kostel sv. Františka Serafinského v Hostimi
Pohled od hostimského zámku
© Pavel Vítek 09/2007
Graficke pismenko Obec Hostim leží 9 km východně od Moravských Budějovic a 20 km severně od Znojma. Obec leží asi 5 km vpravo při jízdě po silnici č. I/38 Z Moravských Budějovic do Znojma.
Kostel svatého Františka Serafinského najdeme v centru obce nedaleko zámku, v němž je umístěn domov důchodců. Zámek není veřejnosti přístupný.
16.9. 2007

historie

První písemná zmínka o hostimské farnosti je z roku 1322, kdy byla zapsána do majetku kanonie premonstrátek v Perneggu v Dolním Rakousku. Gotický kostel se však prvně připomíná až v roce 1394. V 15. století pod vlivem husitství převažovala v obci víra husitská a protestantská. Protestantský majitel hostimského panství Jiří Valečský z Mírova nechal zbořit kostel, původně katolický, a na jeho místě nechal postavit roku 1569 renesanční kostel,

Znojmo  (ZN)
    Hostim