Hrady.cz
Za Olbramoviců je z r. 1380 zmínka o tvrzi. V r. 1691 za Václava Vojtěcha ze Šternberka probíhala přestavba tvrze na zámek. V letech 1827 a 1857 zámek vyhořel, obnoven byl v empírovém slohu. Od r. 2004 zde probíhá rozsáhlá rekonstrukce celého objektu.
Zámek v Klecanech u Prahy
© Pavel Vítek 02/2015
Graficke pismenko Obec Klecany se zámkem se nacházejí 6 km severně od severního okraje Prahy (Dolní Chabry). Dostupnost je dobrá pomocí PID (Pražská integrovaná doprava) – zastávka je přímo před vstupem do areálu.
Zámek vlastní soukromá firma, která jej rekonstruovala. Zámek i park je veřejnosti nepřístupný.
Pavel Vítek (levap), 8.1. 2006

historie

První zmínka o tvrzi ve vsi Klecany je z r. 1380, kdy prokazatelně patřila až do konce osmdesátých let 14. století Olbramovicům. Koncem 14. a počátkem 15. století se majitelé rychle střídali, až r. 1418 ves získal staroměstský měšťan Mikuláš Meixner z Jevíčka. Roku 1435 jeho dědicové prodali Klecany královskému podkomořímu Janu z Kunvaldu a v držení tohoto rodu byly až do osmdesátých let 15. století. Pak se majitelé tvrze a panství opět často

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Praha a okolí, Nakladatelství Svoboda 1984 (doplněno redakcí), 8.1. 2006

tvrz přestavěná na zámek
     Praha-východ  (PH)