Hrady.cz
Prvně kostel sv. Františka z Assisi z roku 1938. Dnes moderní kostel s kruhovým půdorysem z 21. stol patřící římskokatolické farnosti Chodov, návrh architektky Vítězslavy Rothbauerové. Základní kámen položen 27. 8. 2005 arcibiskupem Miloslavem Vlkem. Je prvním kostelem zasvěceným Matce Tereze.
Komunitní centrum Matky Terezy
Graficke pismenko Ke kostelu se dostaneme snadno, jelikož je velmi nápadný a dobře viditelný v okolí. V blízkosti je stanice metra C Háje. Dále sem přijíždějí autobusy MHD – zastávka Modrá škola (linky č. 125,154,165,170,203,293,505,605), zastávka Háje (linky č. 125,154,165,170,203,267,293 232,240,267,271,381,382,383,387). U kostela je také malé parkoviště.
L.H. 9. 6. 2011, 9.6. 2011

historie

Kostel svatého Františka z Assisi byl postaven v roce 1938. Tehdy měla obec Chodov 3000 obyvatel. Jižní Město jich má asi 88 tisíc. Nedělní bohoslužby v kostele sv. Františka navštěvovalo asi šestkrát více lidí, než byla kapacita kostela. Roku 1988 byl kostel povýšen na farní. Po roce 1990 vznikl Spolek pro ekumenické centrum. Ten rozvíjel mezicírkevní kontakty. Roku 1999 bylo schváleno ekumenické centrum tam, kde dnes stojí KCMT. Roku 2006 byl

L.H. (podle webu), 9.6. 2011

Praha 4-Háje