Hrady.cz
Moderní rozhledna otevřená 29.4.2007, se nachází u obce Hlína. 22 metrů vysoká stavba, tvořená podezdívkou, trámy a opláštěním ze smrkových prken, postavená podle projektu Ing. Arch. Vladimíra Čuhela na místě, na kterém jíž v r. 1910 stála rozhledna.
Pohled od příjezdové komunikace
Graficke pismenko Rozhledna se nachází přímo u silnice II/395 vedoucí z obce Hlína do obce Neslovice a je dobře viditelná. Po zdolání 96 schodů vystoupíte na ochoz ve výši 22 m a otevře se vám fascinující pohled na Pálavské vrchy, Bílé Karpaty a Hostýnské vrchy. Místní tvrdí, že z rozhledny jsou vidět i Alpy. Vidět z rozhledny Alpy však vyžaduje být na místě v pravý čas, a to místní mohou a my přespolní jim to musíme věřit.
Kryštof Šťastný, 14.8. 2007

historie

Původní rozhledna stávala na vrchu Hlínského kopce v místě, kde dnes stojí dům č.p. 124., byla 17 m vysoká, krytá šindelovou střechou. Postavil ji turistický spolek v Ivančicích a dne 1.5.1910 slavnostně otevřel. Roku 1938 byla rozhledna prodána a materiál použit na stavbu domů. Na kotě 449 stála ještě třípodlažní rozhledna, jež byla v roce 1939 zvýšena o dvě patra. Tato rozhledna byla zbořena roku 1944. Stavba dnešní rozhledny začala poklepem

věž
    rozhledna