Hrady.cz
Zřícenina poutní barokní kaple sv. Maří Magdaleny s neobvyklým půdorysem osmiúhelníku vepsaného do elipsy, vystavěné r. 1753. Následkem josefínských reforem byla kaple zrušena a začala chátrat. Nyní lze spatřit pouze obvodové zdi.
Kaple sv. Maří Magdaleny na Malém Blaníku
Graficke pismenko Poblíž 576 m vysokého vrchu v rezervaci Malý Blaník se nalézají zříceniny poutní barokní kaple sv. Maří Magdaleny zbudované roku 1735.
Následkem josefínských reforem byla r. 1790 zrušena a vesele (nebo spíše smutně) začala chátrat.
28.5. 2002

turistické

Vrch se zříceninou poutní barokní kaple sv. Maří Magdaleny vybudované roku 1735, která byla zrušena roku 1790 za reforem císaře Josefa II. V současné době jsou k vidění pouze obvodové zdi, uprostřed kterých roste smrk zvaný „Velký mnich“ (obvod 321 cm, výška 34 m). Socha sv. Maří Magdaleny z tohoto sakrálního objektu je dnes v louňovickém kostele. Podle některých pramenů se na vrcholu nacházejí pozůstatky hradiště po hrádku asi z r. 1400. Malý

Benešov  (BN)
    Louňovice pod Blaníkem