Hrady.cz
Expozice letecké techniky zajišťovaná NLHS Vyškov je podporována VVŠ a Britským velvyslanectvím. Sbírka je zařazena v registru leteckých muzeí „Aircraft Museum and Collections of the World“ a je vedena jako duplicitní letecké muzeum Armády ČR.
Muzem letecké a vojenské techniky Vyškov
Graficke pismenko Muzeum leží v těsném sousedství letiště ve Vyškově. Přístup k muzeu je možný ze silnice Vyškov - Pustiměř (stará státní silnice na Prostějov). Autobusová zastávka Vyškov - letiště.
Jan Celý, 17.8. 2007

Stručná historie muzea
    V sedmdesátých letech zahájil ve Vyškově svoji činnost spolek „Expedice Z-77 Zápisník“, který se zabýval především historií sovětských letců. Expozice, která se touto problematikou zabývala, byla zrušena z ideologických důvodů po roce 1989. Příznivci leteckých tradic však založili sdružení, které bylo podporováno Vysokou vojenskou školou a Britským velvyslanectvím a postupně zřídili v areálu vyškovského letiště malé muzeum. Jeho součástí je i

Parkoviště
     Vyškov  (VY)