Hrady.cz
Raně barokní budova zrušeného trojlodního klášterního kostela dominikánů vystavěného v letech 1654–79 Francesco Carattim. V r. 1783 kostel zrušen a r. 1790 budova klasicistně upravena. V letech 1791–1849 zde sídlila pošta, tehdy jediná v Praze.
Budova (čp. 388) tvoří jednu z dominant Karmelitské ulice na Malé Straně.
Milan Caha, 31.7. 2007

historie

Chrám, který na tomto místě stával při klášteře magdalenitek před rokem 1329 zanikl roku 1420. Monumentální stavba domu čp. 388 v sobě ukrývá zbytky někdejšího barokního trojlodního klášterního kostela kláštera dominikánů. Stavba kostela probíhala v letech 1654–79 a prováděl ji významný italský architekt a stavitel Francesco Caratti (mimo jiné vystavěl Černínský palác na Hradčanech). V kostele byli pohřbeni Kryštof a Kilián Ignác

Milan Caha, zdroj: Václav Hlavsa, Jiří Vančura Malá Strana/Menší Město pražské, SNTL, Praha 1983, 31.7. 2007

klášter
    Praha 1-Malá Strana