Hrady.cz
Hartmannové z Klarsteinu okolo r. 1700 začali se stavbou zámku. Dalším stavebníkem byla Rosálie z Klebelsbergu v polovině 18. století. Zámek je podélná patrová budova, pozdně barokních tvarů. Po r. 1945 propadl konfiskaci a nyní je v soukromém vlastnictví.
Graficke pismenko Obec Sukorady leží 8,5 km západně od Dubé na silnici č. 260 Dubá - Litoměřice a 9 km severovýchodně od Štětí.
Zámek je veřejnosti nepřístupný, je v soukromém vlastnictví, hlavní bránu střeží dva dost nebezpečně vyhlížející psi a v místech, kde kdysi bývala zámecká zahrada se procházejí černá prasata.
Nedaleko směrem k Dubé se rozkládá zajimavá oblast zvaná Dubské švýcarsko s krásnými skalními útvary a zbytky skalních hrádků.
11.1. 2006

historie

Od r. 1394 se v pramenech objevuje rod vladyků ze Sukorad, kteří mohli postavit zdejší tvrz. Pravděpodobnější ale je, že ji postavil až v l. 1578–1589 Adam Vlk z Kvítkova a patrně byla renezanční. V r. 1605 byla tvrz prodána Jindřichu Abrahamu ze Salhausenu. Podle některých autorů vystavěl tvrz v Sukoradech až tento majitel. V průběhu 17. století se majitelé tvrze několikrát vystřídali a v průběhu třicetileté války byla tvrz zcela zničena. Noví

Litoměřice  (LT)
    Snědovice