Hrady.cz
Zámecký pivovar v sousedství Löwitova mlýna je nejstarším pivovarem na území dnešní Prahy 8. V roce 1545 až 1590 jej nechal postavit Albrecht Bryknarz Brukštejna, někdejší majitel Libně. Roku 1900 byl pivovar zrušen.
Graficke pismenko Pivovar pod libeňským zámkem je nejstarším pivovarem na území dnešní Prahy 8. V roce 1545 až 1590 jej nechal postavit Albrecht Bryknar z Brukštejna, tehdejšíí majitel Libně. Stejně jako většina pivovarů té doby byl malý. Ke konci provozu měla jeho varna kapacitu 50 hl V polovině 17. století se zde vyrábělo asi 3000 hl piva, koncem 19. století se výroba vyšplhala až na 8750 hl za rok. V letech 1846–71 byl nájemcem sládek Martin Stejskal, pozdější majitel velkostatku Zdiby. Posledním nájemcem a sládkem byl Jan Štolz. V roce 1899 si Zámecký pivovar pronajal První pražský měšťanský pivovar v Holešovicích a výrobu po více než čtyřech stoletích ukončil. ...
Milan Caha, Hana Hlušičková (ed.), Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, III. díl (P-S), Libri, Praha 2003, 26.7. 2007

technická památka
    Praha 8-Libeň