Den boje za svobodu a demokracii
Starý židovský hřbitov z 16. století. Pohřbívat se zde přestalo v r. 1892. Část zanikla při stavbě nádraží Dolní Libeň v r. 1875, část při úpravě předmostí Libeňského mostu. Hroby i s náhrobky byly zasypány, zachovány jen zbytky hřbitovní zdi.
Místo zaniklého starého židovského hřbitova v Libni

Starý libeňský židovský hřbitov

Graficke pismenko Hřbitov byl založen zřejmě v 16. století a sloužil svému účelu až do 2. poloviny 19. století. Jižní část byla asanována jako první kvůli stavbě dolního nádraží v Libni už v roce 1875, severní část poškodila stavba nájezdu na libeňský most v 1. polovině 20. století. Zbytek hřbitova byl zlikvidován v 60. letech 20. století – náhrobky byly zasypány a zůstaly jen hřbitovní zdi.

židovské památky
    zaniklý