Hrady.cz
Pozdně barokní kostel Jména Panny Marie, snad přestavěn z raně gotického kostela v době rozkvětu lázní v Malé Chuchli v roce 1774. Už v roce 1264 zde stával farní kostel, který v roce 1298 získal Zbraslavský klášter.
Graficke pismenko Malá Chuchle je dosažitelná pražskou městskou hromadnou dopravou (autobusy 129, 172, 204, 241, 243, 244, 255 - zastávka Malá Chuchle)
Kolem kostela vede naučná stezka Chuchelským hájem a žlutá turistická značka.
Milan Caha, 22.7. 2007

historie

V první polovině 13. století patřila Malá i Velká Chuchle pražskému arcibiskupství, od nějž je směnou získal Přemysl Otakar II. Roku 1292 však Václav II. věnoval Chuchle zbraslavskému klášteru, kterému (mimo krátký čas za císaře Zikmunda) patřily až do zrušení kláštera. V roce 1922 byla Malá Chuchle připojena k hlavnímu městu. Pozdně barokní kostel Jména Panny Marie byl postaven v době rozkvětu lázní i v roce 1774. Starší prameny jej

Milan Caha, zdroj Antonín Podlaha: Posvátná místa království českého. Diecése Pražská, vikariát Zbraslavský. Praha 1909, 22.7. 2007

Praha 5-Malá Chuchle