Hrady.cz
Terénní zbytky rozlehlého skalního hradu. V pramenech není uváděn, nálezy doložena existence v 13.-15. stol. Dochováno podvalí skalní stavby, stopy požárem zničených budov a ve skále vysekaná cisterna.
Staré Hrady - jedna ze světniček
Graficke pismenko Skalní hrad na severní hraně masivu Mužského přibližně na půl cesty po červené turistické značce z Příhraz na Krásnou vyhlídku. Písemné zprávy o hradu mlčí a není známo ani jeho jméno. Rovněž spolehlivé archeologické nálezy k určení doby jeho existence nejsou k dispozici. Dle nečetných úlomků keramiky, které v areálu hrádku byly nalezeny, lze usuzovat o existenci v 13. či 14. století, nebo ještě na počátku 15. století. Malý hrádek - svým rozsahem nesrovnatelný s okolními skalními hrady - stál na několika pískovcových skaliscích, jejichž stěny zastupovaly obvodové opevnění. V centrální části lze dle dochovaných terénních náznaků (nápadná ...