Hrady.cz
Stopy hradu neznámého původu i doby založení nad soutokem Hluckého a Bažinského potoka u osady Hluky. Dispozici hradu vévodí homolovitý pahorek, možné místo, kde stála věž. Pod ním nevelká plošinka, kde by mohl být palác.
Pahorek, kde pravděpodobně stála věž
Graficke pismenko Zbytky hradu se nacházejí nad částí obce Kounova, zvaná Hluky. Hrad se nachází cca 300 metrů po silnici 309 směr Deštné. V těchto místech silnice se nachází dřevěná autobusová zastávka a těsně za ní odbočka silnice. Stoupnete-li si v místech, kde je ona malá odbočka na jakoby křižovatku a to do protisměru (cesta Deštná - Kounov), a podíváte se směrem na onu autobusovou zastávku, tak za ní je kopec a na jeho vrcholu zbytky hradu Hluky. Je trochu podobný hradu Dobřany, ale zmenšený. Skládá se z vnitřního hradu, kde jsou náznaky paláce a věže, přístup byl asi od věže na protilehlý kopec, kde mohla být strážní věž, menší a hrazení do lesů. ...
Ing. Trnovský, 20.5. 2005

historie

Hlucký hrad se nachází asi půl kilometru proti proudu potoka od obce Hluky nad dnešní Poláčkovou pilou. Hrad byl vystavěn na ostrožně nad soutokem Hluckého a Bažinského potoka, při jeho stavbě bylo využito četných skalních útvarů, lze jej proto (s jistou nadsázkou) řadit do skupiny hradů skalních. Přístup do hradu byl patrně zespodu, od potoka. Zde se přichází nejprve na spodní plošinu (o rozměrech 8 x 15 m) umístěnou na poměrně vysoké skále nad

17.12. 2003
    Hrad Hluky stával za obci Kounovem a za osadou Hluky asi 300 m vpravo od silnice. Dodnes se zde udržel místní název Na zámečku. Na skalním ostrohu lichoběžníkového tvaru, v jeho užší části obrácené směrem k údolí, je dodnes patrné základní zdivo kruhové věže, k níž se těsně přimykal hradní palác o skromných rozměrech asi 10 x 10 m, oddělený od předhradí příkopem vytesaným ve skále, hlubokým a širokým 8 m. Palác zřejmě spojovala s předhradím

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku – Východní Čechy, 2.3. 2015

WC, Bezbariérový, Rodiny s dětmi