Hrady.cz
Na louce na východní straně obce v roce 2006 zbudován památník připomínající geografický střed České republiky.
Geografický střed České republiky
Graficke pismenko Obec Číhošť leží 7 km severovýchodně od Ledče nad Sázavou a 19 km jižně od Čáslavi. Památník, označující geografický střed České republiky se nachází na okraji obce, vlevo od silnice vedoucí do Hroznětína a Leštiny u Světlé nad Sázavou.
Obec je známá tzv. Číhošťským zázrakem, který se stal v místním kostele Nanebevzetí Panny Marie v prosinci 1949 a v lednu 1950. Akci vyprovokovala StB, byl zatčen farář Josef Toufar a při výslechu umučen ve věku 48 let.

popis

Geografický střed České republiky vypočítal pomocí analytické geometrie ing. Fofonka z Prahy. Malý pomník zde byl vybudován v roce 2006 a slavnostně odhalen v prosinci téhož roku. Jedná se o malý kamenný pomník z deskou, na níž je znázorněna mapa České republiky a na ní je vyznačen její geometrický střed. V tomto místě byla původně louka. Ta byla upravena, vysazeny okrasné stromy a nedaleko od pomníčku vystavěn kruhový dřevěný altán. Také je

pomník, památník
     Havlíčkův Brod  (HB)