Hrady.cz
Původně starou tvrz postavenou za Hugolta ze Šlejnic z roku 1487 koncem 16. stol. nahradila za Arnošta ze Šlejnic, vnuka Hugolta ze Šlejnic, tvrz nová, stojící východně od kostela. Ta byla počátkem 17. stol. barokně upravena.
Zámek od jihozápadu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Renesanční dvoupatrový zámek se nachází v centru Šluknova. Prochází rekonstrukcí. V současné době je přístupné přízemí, kde je cukrárna a informační centrum.
Vladimír Studecký, 27.6. 2007

turistické

Zámek je zrekonstruován, v přízemí je informační centrum města Šluknov a cukrárna. Je možná prohlídka interiérů s průvodcem z infocentra. V interiérech reprezentativní místnosti města Šluknova, několik místností s historickým zařízením a sály kde město pořádá výstavy.
    Ondřej Surový, 26.10. 2008
    Šluknovský zámek
    Šluknov - nejsevernější město České republiky, se může pyšnit novou dominantou, a to zrekonstruovaným renesančním zámkem. Po velkém požáru zámku v roce 1986 a následném dvacetiletém chátrání se městu podařilo to, v co již nikdo ani nedoufal – neprodat chátrající zámek některému z mnoha zájemců a krůček po krůčku ho postupně opravovat, získávat finanční dotace a nakonec celý zámek slavnostně otevřít. Stalo se tak poslední červnovou sobotu

Petra Šimková , 14.4. 2012

historie

Renesanční zámek vybudoval ve Šluknově Arnošt ze Šlejnic ve 2. polovoně 16. století. Je to dvoupatrová obdélná budova se dvěma průčelními štíty. Stavbou zámku se však zadlužil a proto jej prodal svému příbuznému Albrechtovi ze Šlejnic. R. 1618 jej koupil Otto ze Starschedelu. Pro účast na stavovském povstání mu byl ale zámek zkonfiskován a prodán hraběti Volfu Mansfeldovi. Jakožto dědictví se pak zámek ocitl v majetku Harrachů, kteří jej

Vladimír Studecký -,Hrady,zámky a tvrze v čechách na Moravě a ve Slezsku - díl Severní Čechy, 27.6. 2007
    Menu a stránka samotná se upravuje...

Parkoviště, Občerstvení, Rodiny s dětmi, Program pro školy, WC, Bezbariérový, Suvenýry, Pronájem prostor, Svatby, Noční prohlídky
    tvrz přestavěná na zámek
     Děčín  (DC)