Den boje za svobodu a demokracii

Bojiště

Červený lom
Soubor plastik Kurta Gebauera z místního červeného, bílého a šedého mramoru v Červeném lomu v Dalejském údolí v Praze.
Bojiště - instalace plastik Kurta Gebauera
Graficke pismenko Na modré turistické značce či na naučné stezce, v Červeném lomu v Dalejském údolí je instalováno několik plastik Kurta Gebauera. Plastiky jsou tvořeny z vápencových kvádrů (jedna z nich pravděpodobně z místního načervenalého kamene).
Milan Caha, 25.6. 2007

popis

Soubor plastik vznikl na popud ochránců přírody a Centra současného umění jako svérázný pokus o rekultivaci vytěženého vápencového lomu. Skupina soch pobitých bojovníků je sestavena z neopracovaných kusů místního červeného, bílého a šedého mramoru jako výraz minimalizovaného zásahu člověka do krajiny. Projekt byl realizován za podpory hlavního města Prahy.

přírodní scenerie
    Praha 5-Hlubočepy