Hrady.cz
Dvoupatrový most. První patro překonává potok a po jeho mostovce vede silnice, která je přemostěna druhým patrem se železniční tratí.
kamenné mosty Jívová
Graficke pismenko Most najdete na trati Olomouc–Opava před stanicí Jívová. Most nemůžete minout, pokud od nádraží v Jívové vystoupáte pěšinou na silničku a vydáte se po ní směrem k obci Jívová. Silnička se točí doprava a pak po asi 200 m narazíte na odbočku k Magdalenskému mlýnu. Vydejte se po ní a v okamžiku, kdy budete podcházet trať, jste na mostě.
Dál můžete pokračovat po silničce a narazíte na modrou značku po níž po pohodlné lesní cestě podél řeky Bystřice dorazíte do stanice Smilov.
Martin Jurečka, 14.6. 2007

most
     Olomouc  (OL)
    Jívová
    Další mosty
    V okolí 15km nebylo nalezeno nic, zkuste se podívat na mapu třeba bude něco jen o kousek dál.

Jívová

města Jívová.
    HistorieVes byla založena r. 1269; po čase zpustla a byla znovu osídlena r. 1547. Na městečko byla povýšena 22. května 1581 privilegiem císaře Rudolfa II., jímž mu dal také znak.