Hrady.cz
Zříceniny skalního hradu postaveného zřejmě v 1. třetině 14. století Janem Lucemburským. Od r. 1381 v rukou pánů z Náchoda, r. 1430 obsazen husity. R. 1447 vykoupen Slezany a zbořen.
Dvojice skalních suků chránící západní palác
Graficke pismenko V chraněné krajinné oblasti Broumovsko je možné najít místo, kde stával skalní hrad. Vlakem jeďte do stanice Adršpach (Pozor ne Horní Adršpach) a odtud podle turistických ukazatelů.
28.5. 2002

historie

Hrad Adršpach stával na skalní plošině 2 km západně od dnešní stejnojmenné obce. Na severní straně ho chránila kolmá skalní stěna, z ostatních stran strmé, zalesněné a těžko přístupné stráně. Areál hradu byl od ostatní pláně oddělen dvěma příkopy a dvěma náspy. K hradu vedly dvě cesty, vytesané místy ve skále, které jsou dosud patrné. Adršpašský hrad tvořily kromě předhradí dva hrady, jižní stál uvnitř předhradí, východní sestával z jediného

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku – Východní Čechy, 28.5. 2002
    Zboření hradu Adršpach
    V roce 1447 získal slezský spolek společně s hornolužickým Šestiměstím, částečně penězi, částečně ozbrojenou mocí množství českých hradů, držených loupeživými rytíři, konkrétně Weisenburg, Ebersbach (Adršpach), Schatzlar (Žacléř), Belver a Skal. Po jejich získání byli rozvráceny a zničeny.
    Marek Dusil. Překlad z:Grünhagen C.-Geschichte Schlesiens.I.band-Gotha 1884,str.274., 18.6. 2006

nepatrné zbytky zdí