Hrady.cz
Nezřetelné tvrziště v lese na břehu Kokotského rybníka. Tvrz bývala centrem vsi Kokot, která je zmíněna v roce 1358. Ves zpustla a zanikla na počátku 16. století. Archeologicky je tvrz doložena do 14. století a zanikla ještě dříve než samotná ves.
tvrziště Kokot
Vlevo pahorek, obíhá jej nezřetelný příkop.
Graficke pismenko Nezřetelné tvrziště v lese na břehu Kokotského rybníka se nachází asi deset metrů severozápadně od křižovatky lesních cest, z nichž jedna je zelenou turistickou cestou a druhá je spojkou, která vede k turistické značce modré. Jedná se o místo na rozhraní vzrostlého bukového lesa a neprostupné mladé smrčiny na jižním břehu většího z Kokotských rybníků. U křižovatky v roce 2007 stál krmelec.
27.5. 2007

historie

Tvrz bývala centrem vsi Kokot, která je zmíněna v roce 1358. Ves zpustla a zanikla na počátku 16. století. Tvrz samotná zmíněna není, ale archeologicky je doložena do 14. století. Odborníci se domnívají, že tvrz zanikla ještě dříve než samotná ves.
    II.díl Encyklopedie českých tvrzí, Praha, Argo 2000., 27.5. 2007

popis

Tvrziště je opravdu nezřetelné. Pahorek je silně narušený a příkop velmi zanesený. Val zcela chybí. Info: kokot = kohout ve staročeštině, staropolštině, staroslověnštině, srbštině, chorvatštině, lužičtině a některých ruských dialektech (zdroj: Wikipedie)

Rokycany  (RO)
    Bušovice