Hrady.cz
Rokokový kostel postavený v polovině 18. století hrabětem F.J. Pachtou. Hranolová kostelní věž byla přistavěna později. Uvnitř čtyři nástěnné fresky z roku 1764 od J. Hagera. V obci stojí několik barokních a rokokových soch.
Pohled od jihovýchodu
© Luděk Pitter 04/2007
Graficke pismenko Rokokový kostel z let 1750–55 leží přímo na hlavní křižovatce v obci Bezno. Byl postaven, stejně jako fara a nová křídla zámku, podle plánů hraběte F.J. Pachty. Podélná hlavní loď je uprostřed prostoupena lodí příčnou s poloválcovými křídly. Hranolová věž na jihu byla přistavěna v roce 1763. Stěny jsou členěny pilastry a vysokými, do oblouku sklenutými okny. Presbitář je ze stran obestavěn sakristií a oratoří. Zachovaly se nástěnné fresky z roku 1764 od F. Hagera.
V obci stojí několik soch, které z větší části nechal pořídit hrabě F.J. Pachta. Před kostelem je Kalvárie a sv. Šimon a Juda, za rybníčkem na návsi sv. Nothburga.
Ivka (Kolektiv autorů: Umělecké památky Čech 1, Academia, Praha 1977), 19.5. 2007

turistické

Na kostelní věž jsou nasměrovány oba hlavní příjezdy do Bezna po silnici I/16, zejména od Mladé Boleslavi vás bude navádět několik kilometrů. Kostel je přístupný v době bohoslužeb, které se konají pravidelně každou sobotu od 16.00.