Den boje za svobodu a demokracii
Barokní zámek postavený ve 2. pol. 18. stol. za Bedřicha z Elvenichu, snad s využitím staršího panského sídla, které zde stálo. Zámek dodnes zdobí vikýř a barokní portál se zvlněným záklenkem.
Hlavní průčelí
© Luděk Pitter 05/2006
Graficke pismenko Hradiště, dnes část obce Boříkovy, je jedním z dalších mnoha míst v této oblasti, kde se přes všechny nástrahy předchozích poválečných let dochovalo panské sídlo.
Snad ani ne 300 m vzdušnou čarou západně od zámku, na západní straně kopce Kovářská (Na skále), se nachází zajímavé místo považované dosud za pravěké nebo raně středověké hradiště.

historie

Historie Hradiště není dosud zcela jasně objasněna. Ve starší literatuře je často uváděn rok 1383 v souvislosti s Protivou z Kvasejovic, jako doklad první zmínky o tvrzi v Hradišti. Dnes se s vysokou pravděpodobností předpokládá, že tento zápis nesouvisí s Hradištěm u Klatov, ale s Hradištěm u Kasejovic. Ve druhé polovině 14. stol. je v souvislosti s Hradištěm u Klatov vzpomínán Zdeněk z Hradiště a později jeho syni. Je tady pravděpodobné, že v

popis

Zámek tvoří obdélná patrová budova s mansardovou střechou a přístavkem v areálu bývalého dvora. Zámek zdobí vikýř a barokní portál se zvlněným záklenkem.

tvrz přestavěná na zámek
     Klatovy  ( KT)