Hrady.cz
Moderní katolický kostel, kde hlavní části jsou ze dřeva a bohatě prosklený. Postaven uprostřed městské zástavby Strašnic, nedaleko od stanice tramvají "Nádraží Strašnice"
kostel Neposkvrněného početí Panny Marie
Graficke pismenko Moderní kostel postavený podle projektu architekta Jindřicha Synka je konstrukčně netradiční. Celá stavba je zavěšena na dřevěném sloupu uprostřed a na samém vrcholu je zakončena křížem ve výšce až 25 m. Na hlavním sloupu jsou zamontovány čtyři vazníky; dva jsou prosklené, dva plné. Mezi těmito vazníky jsou tři plochy ve formě hyperbolického paraboloidu. Strop tvoří zkřížené latě vytvářející síť. Chrám tvoří trojboký jehlan, přičemž symetrií jeho vnitřní prostor je polovinou tohoto jehlanu. Půdorys je rovnoramenný trojúhelník. V rozích chrámu jsou dvě okna. Vitráž vlevo u křtitelnice představuje sv. Wolfganga (jako dar německého biskupství Regensburg, autor Josef ...
Vaculčík zdroj je web kostela, 20.4. 2007

Moderní kostel
    Moderní kostel postavený v r. 1995 v Praze 10 Strašnicích. Je první sakrální stavbou, která vznikla v Praze po r. 1989. Od 1. října 1929 mají Strašnice vlastní římskokatolickou farnost (do té doby patřily do olšanské farnosti sv. Rocha). Budova fary, která pak po desetiletí sloužila i jako provizorní kaple, byla budována od poloviny března do 31. srpna 1930. Původně plánový nový kostel Neposkvrněného početí Panny Marie, jehož stavba byla

Praha 10-Strašnice