Hrady.cz
Barokní kostel sv. Václava z roku 1718 tvoří spolu se zámkem a zvonicí dominantu náměstí, kde jsou také dvě další barokní sochy světců.
Graficke pismenko Březno – obec zmiňovaná již v roce 1255 – leží 8 kilometrů východně od Mladé Boleslavi, nedaleko hlavní silnice a železnice spojující Mladou Boleslav se Sobotkou a Jičínem. Farní barokní kostel svatého Václava je spolu se zámkem a zvonicí dominantou obce.
iV, 12.4. 2007

popis

Farní kostel sv. Václava vybudoval v roce 1718 hrabě Jan Josef z Bubna. Jedná se o barokní jednolodní obdélnou stavbu s předsíní zakončenou presbytářem na západní straně. Průčelí je ozdobeno sochami světců, na boční fasádě byly sochy a busty evangelistů přibližně z roku 1760 z dílny sochaře M. Jelínka (kosmonoská huť). Další dvě sochy – sv. Floriana z roku 1727 a sv. Prokopa z roku 1730 jsou na náměstí před kostelem. Socha sv. Václava, která

Mladá Boleslav  (MB)
    Březno