Hrady.cz
Dvojice identických ocelových vyhlídkových věží umístěných netradičně na dvojici těles silničních mostů s výhledem na okolí soutoku Berounky a Vltavy.
Vyhlídková věž Lahovického mostu
Vyhlídková plošina na straně mostu směrem na Dobříš.
Graficke pismenko Především z Hlavního města je místo snadno dostupné a nachází se na samé jižní hranici metropole. Obě věže jsou volně přístupné a nejsnáze se k nim dostaneme autem. Samotný most je ve skutečnosti dvojící souběžných mostů, přičemž na naždém je jedna z věží, takže z každého směru můžeme navštívit jen jednu z věží. Obě jsou u konce mostní dvojice blíže ku Praze. Na konci mostu pak lze zaparkovat a po chodníku dojít k samotné věži. Prakticky všechny rozhledny a vyhlídky najdeme na vrcholcích kopců, či jiných vyvýšených místech, takže hned dvojice vyhlídkových věží v údolí řeky je skutečnou turistickou raritou, přesto se zde naskýtá ...
Michal Kupsa, 9.4. 2007

Vyhlídkové věže Lahovického mostu
    První z dvojice velmi netradiční identické dvojice vyhlídkových plošin, nebo spíše menších "rozhleden", byla otevřena na konci roku 2003 na straně při výjezdu z Prahy směrem na Dobříš, druhá na opačné straně mostu ve směru vjezdu do Prahy pak v létě 2004. Jde o moderní ocelové konstrukce umístěné přímo na tělese Lahovického mostu (přesněji na tělesech - jde totiž vlastně o dva souběžné mosty) přes řeku Berounku těsně před jejím soutokem s

věž
    rozhledna