Hrady.cz
Jeskyně na levém břehu Liběchovky, ve které sochař V. Levý vytesal v pol. 19. stol. sochy zvířat z bajky F. M. Klácela, husitské hrdiny a trpaslíky.
Klácelka
Reliéf před jeskyní
Graficke pismenko Klácelka je jeskyně v pískovcových blocích ve stráni levého břehu Liběchovky mezi obcemi Liběchov a Želízy v okrese Mělník. Vede k ní od Liběchova okružní modrá turistická značka, která pokračuje přes Čertovy hlavy (viz zvláštní heslo) do Želíz a dále přes Tupadly k skalním útvarům na pravém břehu Liběchovky (Had, Harfenice, kaple sv. Maří Magdaleny) a zpět do Liběchova.
Zdeněk Susa , 19.2. 2009

Klácelka
    Reliéfy v jeskyni vytvořil sochař Václav Levý (1820–1870) ve 40. letech 19. století, kdy byl zaměstnán v liběchovském zámku. Inspiroval se bajkou Ferina lišák od F. M. Klácela, v níž zvířata symbolizují lidské vlastnosti. Před jeskyní vytesal Václav Levý "Blaník" se sochami Jana Žižky, Prokopa Holého a Zdeňka Zásmuckého. Jsou tu také trpaslíci, kteří kují zbraně pro blanické rytíře.