Hrady.cz
Kde hrad stával, nelze přesně zjistit. Asi prvním držitel v l.1283–86 byl Vilém z Miličína. Hrad nejspíše zanikl za husitských válek a správa panství byla přenesena před polovinou 15. století na hrad Choustník.
Source soubor nebyl vytvoren!
Situace hradu Miličín
Tomáš Durdík, Ilustrovaná encyklopedie českých hradů, Nakladatelství Libri, Praha 1999
Graficke pismenko Kde hrad stával, nelze najisto zjistit. Jeho prvním známým držitelem a zároveň držitelem městečka byl v l. 1283–1286 Vilém z Miličína, spojenec Záviše z Falkenštejna. Po něm následovali Heřman (†1325) a Heřman mladší (padl v bitvě u Kresčaku r. 1346), který odkázal svůj majetek Petru z Rožmberka. Podle rožmberského rubáře z r. 1374 patřily k miličínskému hradu s hrazeným předhradím městečko téhož jména a vsi Záhorčice, Oldřichov, Reksyně, Žibkov, Dolní a Horní Borek, Jiřetínek (zaniklá), Barčov, Ječutice (dnešní Ješetice), Baňov (zaniklá), Zechov a Třetužel. Na hradě bydlel purkrabí, který spravoval tuto nejsevernější ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 10.6. 2003

Cesta Kašpara Kaplíře vedla z Miličína až na popravčí špalek
    V 16. století se z miličínského hradu stalo prosté panské obytné sídlo, které používali na zastávkách svých častých cest do Prahy Rožmberkové. V r. 1600 přichází na Miličín Eva Radimská ze Slavkova se svým manželem Kašparem Kaplířem ze Sulevic, nejstarším ze 27 českých pánů popravených v r. 1621 na Staroměstském náměstí v Praze. Onoho osudného 21. června 1621 předstoupil před kata Jana Mydláře jako třetí v pořadí, ve svých 86 letech se choval

S použitím článku historika prachatického muzea, p. F. Kubů, Jaroslav Špiroch, 29.6. 2014

zaniklý