Hrady.cz
V Hodkově byla tři panská sídla. Z nejstaršího se dchovalo jen tvrziště, mladší zaniklo a třetí nejmladší sídlo vzniklé po r. 1850 úpravou úřednického domu a přestavěné r. 1912 za Alfréda Šebeka s účastí arch. F. Woretzsche se dochovalo dodnes.
pohled od západu
Graficke pismenko Obec Hodkov leží nedaleko Zruči nad Sázavou. Z původních postupně vzniklých sídel se zde dochovalo jednak tvrziště nedaleko románského kostela sv. Vaclava a dnešní zámek, který stojí asi 600 m severozápadně od kostela uprostřed parku.
Při obci pro rybáře zajímavý Panský rybní (rybník Hodkov) hned u vlakové zastávky.

Hodkov - zámek
    Ves Hodkov leží 6 km severovýchodně od Zruče nad Sázavou. Původní osídlení se soustředilo jihovýchodně od dnešní vsi. V místech je zachován románský kostel sv. Václava obklopený hřbitovem a zhruba 100 m severně se nachází oválné tvrziště starého Hodkovského sídla. V první polovině 16 století je uváděna tvrz jako „zámek pustý“. Kolem r. 1600 bylo osídlení přesunuto do dnešních míst, kde vzniklo nové sídlo. V pořadí druhá tvrz stála zřejmě v

Kutná Hora  (KH)
    Další zámky