Hrady.cz
Poutní kaplička z první poloviny 19. stol. obdélníkového půdorysu. Střecha je sedlová, na hřebeni ozdobená zvoničkou.
Kaplička sv. Vaclava
© Luděk Pitter 06/2006
Graficke pismenko Kaplička sv. Václava se nachází v Jindřichovicích při okraji zámeckého parku východně od zámeckého areálu. Je vyjmenována mezi posvátnými a poutními místy diecéze českobudějovické, kam putují jen jednotlivá procesí. Je možné, že v souvislosti se studánkou, která byla poblíž v zámeckém parku, ale bohužel již zanikla.
Kaplička z první poloviny 19. stol. má obdélníkový půdorys, v soupisu památek popisovan polokruhový odsazený závěr. Štít je trojúhelný na okrajích zdoben obloučky. Vstup nevýrazný, obdélníkový. Průčelí rámují lizény. Střecha je sedlová na hřebeni se zvoničkou.

Klatovy  ( KT)
    Jindřichovice