Hrady.cz
Druhá ze tří předpokládaných dobrovodských tvrzí ležící na západ od usedlosti čp. 1, 2 a 3 na ostrožně nad silnicí.
Graficke pismenko Zpráv o zdejším zboží není mnoho. V roce 1396 je zmíněn Hereš z Dobré Vody, který snad držel jednu ze tří předpokládaných zdejších tvrzí, v roce 1400 je ves součástí majetku cisteriáckého kláštera v Hradišti nad Jizerou. V druhé polovině 15. století část vsi patřila Mikšovi ze Lhotice a po něm Janovi z Valečova. Toto tvrziště se nachází poblíž dnešní usedlosti čp. 1, 2 a 3, které zřejmě tvořily zemanský statek.

popis

Na ostrožně nad silnicí uprostřed vsi Dobrá Voda stávalo jádro tvrze (pravděbodobně dřevěné) obkroužené příkopem a valem. Ostrožnu přetínal šíjový příkop. Byla zde nalezena středověká keramika a zlomky kachlů.

Mladá Boleslav  (MB)

Další tvrze v okolí