Hrady.cz
Kostel postavený v novogotickém slohu v letech 1901-1903 podle návrhu architekta F. Blasche. Věž kostela vysoká 52 m stojí v jeho ose, na východní straně. Jedná se o trojlodní stavbu s polygonálním závěrem. V letech 1975 - 1978 byl kostel renovován.
Východní průčelí
© Luděk Pitter 02/2007
Graficke pismenko Evangelický kostel se nachází v nevelkém parku na Husovo náměstí, jen asi 500 m západně od centra Krnova. Jedná se o zajímavou stavbu tvořící dominantu této části Krnova.

historie

Stavba evangelického kostela začala v roce 1901 na pozemku zakoupeném od knížete Lichtensteina podle projektu architekta F. Blasche a byla dokončena v roce 1903. Věž kostela byla opatřena třemi zvony, které však byly za první světové války z kostela odebrány pro válečné účely. V letech 1975 až 1978 byl kostel renovován, interiér získal nové osvětlení a malbu a kostel byl napojen na vodu a kanalizaci, byla opravena střecha a kostel získal novou

L.P. (Samek B., Umělecké památky Moravy a Slezska 2, [J/N], Academia, 1999), 7.2. 2007

popis

Kostel byl postaven v novogotickém slohu. Věž kostela vysoké 52 m stojí v jeho ose na východní straně. Jedná se o trojlodní stavbu s polygonálním závěrem.

Bruntál  (BR)
    Krnov