Hrady.cz
Kostel byl vystavěn okolo roku 1539, v 16. století a v 18. století byl značně stavebně upravován. V roce 1735 byla přistavěna hranolová věž.
Kostel od západu
© Ivan Grisa 10/2009
Graficke pismenko Kostel se nachází kousek od náměstí Míru. Okolí kostela slouží jako park oddechu a relaxu, v okolí jsou zbytky náhrobních kamenů a dalších cenných pozůstatků bývalého kostela. V zimě jsou v rohu pozemku instalovány jesličky. Kostel je v dobrém technickém stavu a je významnou součástí historického jádra Mladé Boleslavy. Vedle kostela je i vzpomínka na paní Barboru Smetanovou.
Aleš Marek, 4.1. 2007

historie

Kostel byl původně hřbitovní a byl postaven na místě hřbitova, založeném v roce 1539. V polovině 16. století byl sklenut a v 18. století byl přestavěn do barokní podoby. Kostel je jednolodní, podoba je goticko-renesanční s půlkruhově uzavřeným presbytářem, u něhož je přilehlá severní sakristie a západní hranolová věž, přistavěnou v roce 1735. Okna jsou hrotitá, bez kružeb. Při jižní straně je renesanční portál, který je bohatě zdoben tesaným

Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek druhý. V roce 1978 vydala Academia Praha/., 4.1. 2007
    Hřbitovní kostel byl také pohřebním místem Krajířů z Krajku, kteří byli pod ním v hrobce pohřbeni. Protože patřili k Jednotě bratrské byla jejich hrobka po bitvě na Bílé Hoře poničena katolíky, dřevěné rakve byly vyjmuty z rakví cínových a tyto byly jako jakýsi akt msty vůči Českým bratřím roztaveny a z cínu byly zhotoveny svícny do katolických kostelů.Nyní bohužel je již hrobka prázdná. V kostele jsou umístěny některé velmi cenné náhrobky z

Mladá Boleslav  (MB)
    Mladá Boleslav