Hrady.cz
Kníže Karel Alain z bretaňského rodu Rohanů přestavil r. 1822 starší zámek na zámek dvoupatrový, čtyřkřídlý s vnitřním nádvořím. Do dnešní novogotické podoby upraven v létech 1847–62 (tehdy přistavěny dvě věže).
Sychrov
Graficke pismenko Zámek Sychrov leží v malebném kraji Českého ráje, tudíž se okolo nachází řada dalších turistických lákadel. V současné době je Sychrov oblíbeným místem setkání české vlády. Také se zde v hojném počtu pořádají svatební obřady.
28.5. 2002

turistické

Zámek Sychrov je v mnoha ohledech vyjímečný: je krásný, dobře dostupný, příkladně udržovaný, celoročně přístupný... Leží uprostřed krásné přírody nad údolím říčky Mohelky. Automobilisté se k němu snadno dostanou, neboť se nachází blízko rychlostní silnice spojující Prahu s Libercem. Je-li někdo příznivcem železniční dopravy, lze se na zámek dostat i vlakem. Od železniční stanice Sychrov je to k zámku sice do kopce, není to však

Vladimír Tregl, 14.2. 2003

historie

Původně od 14. století poplužní dvůr pánů z Kyjova, kerý se po Bílé hoře dostal jako konfiskát do držení Albrechta z Valdštejna. Po 1634 se majitelé panství střídali. V letech 1690–93 byl na místě původního dvora postaven barokní zámek. V letech 1740–1820 v držení Valdštejnů, kteří jej spolu se svijanským panstvím prodali rakouskému podmaršálkovi K. A. Rohanovi. Rohanové si vybudovali na Sychrově reprezentační letní sídlo. S přestavbou započal

28.5. 2002
    Na místě dnešního zámku Sychrova bývala od 14. století ves Svojkov s poplužním dvorem, zvaným Sychrov. Svojkov patřil k albrechtickému panství pánů z Kyjova. Ti jej drželi až do Bílé hory, kdy jim byl zkonfiskován; Albrechtice se Svojkovem a dvorem Sychrovem získal Albrecht z Valdštejna. Po jeho smrti v r. 1634 se zde vystřídalo několik majitelů, až je v roce 1669 koupil Vincenc Lamotte z Frintroppu. V l. 1690–1693 si Lamottové na místě

WC, Bezbariérový, Občerstvení, Restaurace, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Pronájem prostor, Svatby, Noční prohlídky
    Liberecký kraj
     Liberec  (LI)