Hrady.cz
Barokní zámek vystavěl r. 1737 Kryštof Norbert Voračický z Paběnic. Je to podélná jednopatrová budova, se středním dvoupatrovým rizalitem, vrcholícím v trojúhelníkovém štítě, obrácený hlavním průčelím do zahrady. V současné době velice chátrá.
Celkový pohled na zámek
Graficke pismenko Obec Barchov se nachází 20 km západně od Hradce Králové a 8 km jižně od Nového Bydžova.
Barokní zámek postavený v roce 1737 Kryštofem Norbertem Voračickým z Paběnic.
Zámek byl postaven jako podélná jednopatrová budova, se středním dvoupatrovým rizalitem, vrcholícím v trojúhelníkovém štítě, hlavním průčelím obrácený do zahrady.
V současné době je v rukou skupiny restituentů, potomků posledního majitele a od té doby velice chátrá. Zámek je veřejnosti nepřístupný.

historie

V Barchově stávaly dvě středověké tvrze, jedna v místě dnešního stavení čp. 41, kde se dosud říká Na valech. V 16. století náležel Barchov Mareši Dobřenskému z Dobřenic. Na počátku 17. století koupil barchovské zboží Burian Slibovický ze Skřivan a od něho roku 1611 Albrecht Bzenský z Poruby. Od roku 1675 patřil Barchov Ferdinandu Rašínovi z Riesenburka. Když Rašín statek v roce 1702 prodával, zbylo z druhé tvrze už jen skrovné dřevěné stavení,

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda 1984 (doplněno redakcí), 28.1. 2006

Časová osa

Zámek vystavěn prvním majitelem kterým byl Kryštof Norbert Voračický z Paběnic